• IV. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi

Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi işbirliğiyle 29 Şubat - 1 Mart 2024 tarihinde yapılan kongreye 215 kişi katıldı.
  • IV. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresi ni Değerlendirme Anketi

IV. Ulusal Eczacılık Eğitimi ve Akreditasyon Kongresine katılan tüm katılımcıları, 5-10 dk sürecek olan anketimize katılmaya davet ediyoruz.
  • CEENQA'ya Tam Üyelik

ECZAKDER, Orta ve Doğu Avrupa Yüksek Öğretimde Kalite Güvence Ajansları Ağı (CEENQA)’na tam üye oldu.
  • YÖKAK İzleme Ziyareti

ECZAKDER 2021 faaliyetlerini değerlendirmek üzere YÖKAK tarafından bir izleme ve değerlendirme ziyareti gerçekleştirildi.
  • VİZYONUMUZ

Uluslararası düzeyde tanınan saygın bir akreditasyon kuruluşu olmaktır.
  • MİSYONUMUZ

Eczacılık alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine, güncel bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda eczacılık eğitiminin geliştirilmesine, eczacılık fakültelerinin eczacılık mesleği ve faaliyetlerinde yetkinlik kazandırmasına katkı sağlamaktır.
Başkanın Mesajı

Eczacılık Fakültesi Dekanları Konseyi’nce, Yüksek Öğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği çerçevesinde, Eylül 2011’de bağımsız bir kurul olarak oluşturulan Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun (ECZAK) tüzel kişilik kazanması amacıyla Mayıs 2014’te ECZAKDER kurulmuş; Aralık 2014’te Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmıştır. ECZAKDER, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından değerlendirilerek 26 Aralık 2025 tarihine kadar 5 yıllığına yeniden tescil edilmiştir.

Derneğimiz ECZAKDER, eczacılık eğitimi programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de eczacılık eğitiminin uluslararası alanda rekabet edebilir düzeyde kalitesinin yükseltilmesini hedeflemekte ve gelişimine katkı sağlamayı öngörmektedir. ECZAKDER, yapısı içindeki kurul, çeşitli komisyon ve çalışma gruplarıyla kendisini sürekli iyileştirmeyi hedef edinmiş bir kuruluştur.

Akreditasyon başvuruları Ocak 2014 itibariyle kabul edilmiş ve değerlendirilmeye alınan fakültelerden bugüne kadar 14 eczacılık fakültesine akreditasyon belgesi verilmiştir. 2021 yılında bir eczacılık fakültesine koşullu akreditasyon verilirken, daha önce akredite edilmiş olan fakültelerden 10'una yeniden 6 yıllık tam akreditasyon verilmiştir.

ECZAKDER kurul ve komisyonlarında, çalışma gruplarında görev alan değerli üyelerimize vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Web sayfamızın, ziyaretçilerimize faydalı olmasını diler, saygılarımızı sunarız.

Prof. Dr. Seçkin ÖZDEN

ECZAKDER Başkanı